Är avokado farligt för hundar?

Det finns vissa som kanske tror att avokado är farligt för deras hundar, men så är inte fallet. Det har än så länge inte kunnat påvisats att det är farligt för våra fyrbenta husdjur. Avokado innehåller i och för sig ett ämne som heter persin och detta kan vara farligt i större mängder för fåglar och idisslare.

Hunden kan kräkas

Det kan hända att hundar kräks av avokado men det beror inte på att den innehåller persin, utan att de har fått ner en del av det tjocka skalet eller att kärnan kan irritera. Men annars om hunden skulle få i sig av frukten så är det alltså inte så allvarligt och det finns ingen anledning att uppsöka en veterinär i onödan.

avocadoKärnorna kan vara farliga

Skulle däremot hunden svälja en kärna från en avokado eller persika eller rentav att den käkat en kastanj när ni har varit ute på en höstpromenad, så bör du vara medveten om att den kan fastna i tarmen och skapa stopp. Persin är alltså inte farligt utan det är kärnan som du bör se upp med för hundens del. Därför gäller det vara vaken på vart du lägger kärnorna eller när det finns kastanjer i närheten.

Sammanfattningsvis är inte avokado farligt för hundar

Det är bara att konstatera att själva avokadon inte är farlig för din hund utan det du behöver tänka på är kärnorna, eftersom dessa kan ställa till det om du inte är vaken. Skulle du däremot ha en fågel eller idisslare där hemma är persinet i avokadon farligt för dessa djur, fast först när de har fått i sig större mängder. Därför kan du äta denna delikata frukt i utan oro för om hunden skulle få i sig lite avokado är det inte hela världen.