hund och grill farlig mat

Din grill kan vara dödlig för hunden

Visst är det härligt med sommar och sena kvällar ute i trädgården eller på stranden? Med sommar hör även grillning till, men tänker vi alltid på vilka följder det kan ge? Visst är det mysigt att kunna sitta framför grillen med hela familj, och ja då är även hunden inräknad. På grillen finns god mat och med hundens unika luktsinne kommer nosen gå vilt omkring i förhoppning på mat.

Grilltps för alla hundägare

Den grillade, ofta marinerade maten, är full med olika kryddor för få ut den perfekta smaken! Men vad skulle konsekvensen bli om hunden får i sig denna mat? Jo, med dessa starka kryddor kan det bli avgörande konsekvenser för hunden. Hundens mage är ofta mycket känslig och mycket av det som finns i vår mat är rent av livsfarligt för hunden att få i sig!

Men värmen då?

En annan viktig aspekt att tänka på vid grillning med djur i närheten är värmen från grillen. Hunden kommer älska att vara nära maten när det fräser på grillen med tanke på alla dofter. Tänk dock på att grillen är väldigt varm och har du lagt på grillpinnar och ben i olika former finns det stor chans att hunden plockar åt sig dem. Du som hundägare måste se till att både människor och djur inte skadas av grillen. Håll avstånd!

Så vad ska vi tänka på?

Vad bör vi ha i åtanke nu inför grillsäsongen? Inte ge hunden stark mat, det finns hundmat av en anledning. Inte lämna hunden ensam vid grillen. Vi vill inte att hunden ska bränna sig eller skada sig. Tänk på att det är varmt runt grillen. Hunden kommer säkert vilja vara i närheten av maten, men du som hundägare behöver ta ansvaret. Om hunden fått i sig något olämpligt, kontakta genast veterinär!