forsakring valp

Försäkra din valp tidigt

Du har äntligen fått hämta din nya familjemedlem, en bedårande söt liten valp! Leksaker, koppel, mysig sovplats och godis har blivit inköpt. Något som är minst lika viktigt är att försäkra valpen tidigt. Om olyckan är framme med en busig och aktiv valp kan det bli kostsamt utan en hundförsäkring. Har försäkringen tecknats tidigt i hundens liv täcker den också fler sjukdomar som kan uppkomma senare.

Veterinärvårdsförsäkring och livförsäkring

Veterinärvårdsförsäkring är den del av försäkringen som täcker skador vid olycksfall och sjukdomar. Försäkringsbolagen erbjuder olika alternativ både för försäkringsbeloppet och för den självrisk du betalar vid eventuell olycka eller sjukdom. Det finns oftast alternativ som också täcker in kostnader för medicin och rehabilitering, liksom ersättning för medfödda dolda sjukdomar. I tillägg till veterinärvårdsförsäkringen kan man teckna en livförsäkring som betalar ut ett belopp motsvarande inköpspriset ifall det värsta skulle hända och hunden inte går att rädda.

Varför är det viktigt att teckna försäkring tidigt?

Det viktigaste skälet till att teckna en veterinärvårdsförsäkring så snart du fått hem din valp är risken för olyckor. Valpar vill smaka på allt och har mycket spring i benen vilket ibland leder till tråkiga och dyra veterinärbesök. Dessutom täcks inte alla skador och sjukdomar ifall försäkringen tecknas efter det att valpen fyllt fyra månader. De flesta försäkringsbolag ger också rabatt på premien det första året om försäkringen tecknas tidigt i valpens liv.

Teckna försäkring från valpens första dag

Att försäkra din valp tidigt ger dig och valpen ett bra skydd om något skulle hända under valpens första tid i livet. Tecknas hundförsäkringen innan valpen fyllt fyra månader ger den också ett utökat skydd för vissa sjukdomar som kan uppkomma senare i hundens liv. En kombinerad veterinärvårdsförsäkring och livförsäkring ger dig och hunden de bästa förutsättningarna ifall oturen skulle vara framme.