Hundkläder

När vintern börjar närma sig så är det viktigt att du tänker på dina fyrbenta små vänner. Det är nämligen inte bara vi människor som behöver byta ut sommargarderoben till vinterkläder, din hund löper också risk att frysa. Det här gäller främst hundar med kort päls såklart, men de med lång päls kan också frysa om det blir riktigt kallt.

Hund med kläder

Hur du håller din hund varm i vinter

Det finns flera saker som du kan göra för att hålla din hund varm i vinter. Börja med att skaffa hundtröja och regnjacka som är särskilt utformad för hundar. Sedan är det väldigt bekvämt att skaffa ett par bra hundskor och tassöverdrag. Det kommer inte bara vara värmande för hunden, det kommer även underlätta för dig som är trött på att städa efter en smutsig hund i hemmet.

Flera fördelar med att skaffa hundskor och regnjacka

När det kommer till vinter i Sverige så vet de flesta att det kan skifta snabbt mellan snö och slask. Ibland kan det regna och blöt hund kan vara något av det som luktar sämst faktiskt.

Att skaffa en regnjacka är inte bara värmande och håller hunden torr, det kommer även göra att du slipper stå ut med stank. Hundskor kan skydda mot exempelvis glas och annat som kan ligga på marken.

Vad som kan hända om din hund fryser

Om det är så att din hund inte har tillräckligt med kläder när kylan kommer så är det lätt hänt att de blir sjuka, precis som vi människor.

Ibland kan det handla om en liten förkylning, men i vissa fall kan det faktiskt leda till mer allvarliga sjukdomar.

Det är inte värt att riskera detta, så se till att din hund har de rätta kläderna för att hålla värmen i vinter.