hundmassage

Hundmassage

Har du funderat över att ge din hund massage någon gång? Fördelarna är många för att inte tala om hur mycket man stärker sin kontakt till sin hund när man rör vid den. Utöver den kärleksfulla delen så förbättrar massage blodcirkulationen, hjälper hunden att slappna av och du har ett ypperligt tillfälle att känna igenom din hund efter krämpor.

Hur du kan börja ge din hund massage

Börja gärna när hunden redan ligger ner och vilar. Det skapar en lugn atmosfär för dig att starta med lättare rörelser i cirklar från hundens huvud ner mot bröstet och frambenen för att sedan fortsätta över ryggen med avslut vid bakpartiet. Massera i cirklar som sakta rör sig neråt. Glöm inte öronen samt svansen där du kan skapa pressur istället för cirklar.

Att tänka på vid djupare massage

Vid petrissage eller användning av friktioner går man mer ner på djupet och knådar hundens muskulatur med handloven. Det kan skapa biverkningar som yrsel, att hunden blir frusen, törstig och mör i kroppen men är också bra för att frigöra hormonet oxytocin som hjälper till att lugna ner stressade hundar. Läs gärna litteratur som går igenom hundens anatomi för att stärka dina kunskaper om hundens rörelsemönster, vilket hjälper när man ska massera sin hund.

Massage ska vara en kul och avslappnad upplevelse

Att massera sin hund ska vara en kul och avslappnad upplevelse för båda där ni stärker era band till varandra. Det är bra att testa sig fram och prova olika övningar för att se vad som passar just din hund. En del hundar gillar inte att bli masserade på huvudet eller att man tar i deras svans. Vet du med dig att din hund har större problem med stelhet eller liknande är det bra att kontakta ett proffs som kan hjälpa er att arbeta er igenom det.