hundstallet

Hundstallet räddar hundar

Hundstallet är en ideell förening som jobbar med att ge hemlösa hundar en ny chans. De tar in alla möjliga hundar som de sedan gör sitt yttersta för att den ska få ett fortsatt bra liv. Det kan innebära adoption, omplacering och helt enkelt vård som ser till att de mår så bra som de kan.

Omplaceringar av hundar

När hundar först kommer till Hundstallet kommer den bedömas både psykiskt och fysiskt av professionella hundpedagoger, veterinärer och hundskötare. Sedan får hunden vård, träning och omsorg innan den blir godkänd för omplacering. Med omplacering menas att personalen letar efter optimala hem för de hundar som behöver ett. Vad som anses vara optimalt varierar beroende på hundarnas behov, vissa kan till exempel inte lämnas ensamma.

Rätt hund till rätt ägare

Personer som är intresserade av att adoptera hund från Hundstallet måste först skicka in en intresseanmälan. I denna är det viktigt att man svarar noga på frågorna så personalen på Hundstallet kan hitta den rätta hunden för just den personen. Till skillnad från när man köper hund från uppfödare får man inte välja ras själv utan de professionella hundskötarna gör sitt yttersta för att matcha rätt hund till rätt ägare.

Ideell förening som hjälper hundar

Det finns många hemlösa hundar runt om i världen som förtjänar en andra chans. Ideella föreningar som Hundstallet gör sitt yttersta för att hjälpa dessa djur. Föreningen jobbar med att hitta perfekta hem för alla hundar. De tar alltid hundens behov i åtanke när det kommer till omplacering eller adoption. Vissa hundar behöver nämligen mer hjälp än andra och då är det extra viktigt att de hittar den rätta ägaren för jobbet.