Hur du svalkar hunden i sommarvärmen

Sommarvärmen kan vara jobbig både för hundar och människor. Det gäller att ta hand om hunden och tänka på att den alltid ska ha tillgång till fräscht vatten. Lämna aldrig hunden i en bil då det är varmt, temperaturen stiger otroligt snabbt och en liten glipa i fönstret hjälper inte på långa vägar.

Symptomer på att hunden är uttorkad

När det är varmt ska man se till att hunden dricker vatten och att det finns skugga att tillgå. Om hunden blir mer slö och trött än normalt ska man börja fundera på om det kan vara värmeslag. Kolla då i munnen på din hund, tandköttet kan berätta mycket. Det ska vara rosa och fint, om det börjar få en vit färg är hunden förmodligen för varm och behöver kylas.

Kyl ner hunden

Det finns många tips när en hund riskerar att bli för varm. Att ta en blöt handduk och lägga över hunden brukar ge god effekt. Man kan också ställa ner hunden i en balja med kallt vatten. Lämna aldrig hunden i en varm bil, där har inte hunden någon chans att kyla ner sig själv. Måste man stanna och in på affären så lämna hunden hemma eller var två så att en kan stanna ute med hunden.

Ta hand om dig och din hund

När värmen blir tryckande och du tycker att det är varmt tycker hunden garanterat att det är riktigt varmt. Se till att kyla ner er genom att dricka vatten och kyl ner hunden med blöta handdukar. Det gäller att tänka till och vara uppmärksam på ifall hunden verkar vara trött och slö. Man kan då kolla tandköttet för att se hur hunden mår.