Köpvillkor

Betalning
Samtliga priser på sidan är angivna i SEK inklusive 25% moms. Ett undantag är böcker, i Sverige är momsen på böcker 6%.

Samtliga betalmetoder finns att välja på:
– Förskottsbetalning till vårt bankkonto.
– Konto och kreditkortsbetalning via Payson.
– Internetbank via Payson.
– Faktura

När vi mottagit din beställning skickar vi ett kvitto/bekräftelse- mail på din order. Där kommer all information om betalningen stå, ni som betalar med Payson kan bortse från denna information.

Ni som väljer att betala till vårt bankkonto, måste göra detta inom 3 arbetsdagar annars tas ordern bort den 4:e dagen.

Har du frågor eller funderingar kring våra köpvillkor, tveka då inte att kontakta oss. Vi vill att du ska känna dig så trygg som möjligt med ditt köp.

Betalning med Payson

1. Betalning med kort/internetbank

Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea.
Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.
Payson startade 2004 i Sverige och över en miljon personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet.

2. Betalning mot faktura

Vi erbjuder betalsättet PaysonFaktura i samarbete med Payson AB. Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om 29 kronor. För att kunna beställa mot faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kronor tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2% per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kronor tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Läs mer om Payson här: www.payson.se

Ålder
För att få handla hos PinkDog måste du vara 18 år gammal. Om du är yngre måste en målsman godkänna köpet.

Orderbekräftelse
När du lagt din order kommer du att få en orderbekräftelse skickad till dig via mail. Dit kommer du även att få mail från Posten med försändelseid på ditt paket, i samband med att detta lämnats till Postens ombud.

Leveranser
PinkDog.se levererar inom Sverige och gör detta m.h.a. Posten eller Schenker. Varorna skickas inom 1-5 arbetsdagar, efter att betalningen inkommit till oss, förutsatt att varorna finns i lager. Oftast skickas varorna inom 1-2 arbetsdagar, men ibland kan leveranstiden förlängas upp till 5 arbetsdagar om det tex är många som handlar samtidigt eller om det är högsäsong. Om du vid mottagandet upptäcker att varorna är transportskadade, skall du omedelbart anmäla detta vid uthämtningsplatsen.

Frakt
Vi tillämpar enhetsfrakt på 49 kr oavsett storlek och vikt på ditt paket. Vid byte/returer står du för frakten. När du handlar för över 1000 kr bjuder vi på frakten.

Retur & Byte
Från den dagen du mottagit ditt paket har du 14 dagars öppet köp. Under den perioden kan du skicka tillbaka produkterna och få en annan färg, storlek eller dina pengar åter. Det enda du själv står för är porto och ev. returporto. Kontakta oss innan du returnerar din order. På nedsatta varor gäller endast 14 dagars bytesrätt. Öppet köp och bytesrätt gäller inte han- och tikskydd.

Vid byte och/eller returer ska följande blankett fyllas i och skrivas ut:
Retur/Byte- blankett(Öppnas i ett nytt fönster)

För godkänd retur är kravet att varan är oanvänd och att den är i samma skick som när du fick den. Dvs alla produkter måste vara rena från hår, ha kvar produktlappar och dylikt. Har returnerade varor t.ex. trasig originalkartong eller hår på, kan kund i vissa fall debiteras kostnad för minskat varuvärde upp till 20% av returproduktens pris.

Om varan skadas eller kommer bort då du returnerar den till oss är du betalningsansvarig. Packa därför varan ordentligt innan du skickar tillbaka den till oss. Glöm inte att packa ner retur- och bytesblanketten tillsammans med din retur!

Fraktkostnaden för returvaror återbetalas ej.

Skulle det visa sig att returvaran inte blir godkänd kontaktar vi dig via mail. Fraktkostnaden för att skicka tillbaka en icke godkänd vara till dig bekostar du själv.

Information om ångerrätt
Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsumerat (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjandet av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.

Information om pantsättning
Vid betalning med Paysonfaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson.

Övrigt
Vi reserverar oss för slutförsäljning samt eventuella pris-, bild- eller felskrivningar. Tänk på att färger kan skilja sig från skärm till skärm.