labrador retriver

Labrador retriever fakta

En labrador retriever är en hundras som ursprungligen kommer från Storbritannien. Rasen är en apporterande fågelhund som historiskt sett främst använts för att apportera skjutet vilt. Detta är en ras som verkligen älskar vatten och den badar gärna både i hav och sjö. Hunden har också varit utsedd till Sveriges populäraste hundras.

Hur är hundens temperament?

labrador retriverDenna hundras har allt mer avlats för att bli en bra sällskapshund. Dessa hundar är ofta mycket vänliga och bra familjehundar. De accepterar lätt barn och anda djur. Hundarna är ofta bra sökhundar och spårhundar och än idag kan de användas för jakt om man finner rätt individer i en kull. Hunden kräver i regel mycket motion och lägger lätt på sig i vikt om den inte motioneras mycket.

Hur ser denna ras ut?

Labrador är en hundras som finns i flera färger, bland annat brun, svart och gul. Den har en dubbel päls med täckhår och underull som är mycket vattenavvisande. Denna ras har en mycket lågt ansatt svans som passar bra för arbete i vatten. Svansen är ofta mycket tjock. En hund av denna ras ska alltid ha bruna ögon och se vänlig ut i ansiktet. Huvudet ska vara fint mejslat och passa till kroppen.

En bra familjehund

Labradoren är en mycket trevlig ras som kan användas till mycket. Den kan både användas för jakt, och olika sökuppdrag. Den kan också fungera utmärkt som familjehund. Man bör dock tänka på att detta är en ras som kräver mycket motion och det kan ställa till det om man är en familj som inte har tid eller vill gå många och långa promenader.