Malteser

Maltesern är en intelligent och glad hund som passar perfekt som familjehund. Rasen kan vara vaksam mot sin omgivning men med lite träning så är det inte något problem. Det är en charmig liten ras som väger upp till 4kg. En malteser står sin familj nära och vill gärna vara med sin flock hela tiden.

En charmig hund

Maltesern är en liten hund med en lång historia, det har inte fastslagits exakt va rasen kommer ifrån men den har sitt ursprung från öarna runt Italien. Rasen var populär bland kungligheter och användes bland annat som sängvärmare. Det är en glad och lekfull hund som älskar människor och andra hundar. Om du väl börjar klappa på en malteser så kommer den aldrig att låta dig att sluta.

En perfekt familjehund

Malteser är en ras som är mycket fäst vid sin familj och vill därför helst inte bli lämnad ensam. Självklart så går det att träna på detta men man ska ändå ha det i åtanke om man funderar på att köpa en. Rasen är lättlärd och gillar långa promenader i skogen. Det är en ras som följer med på det mesta du vill göra så länge den får vara med sin familj.

Malteser och barn

Eftersom hunden älskar sin familj så mycket och är väldig snäll och lekfull så fungerar rasen perfekt ihop med barn. Det är en lagom stor hund som passar bra i en barnfamilj. En malteser gillar både promenader och mys i soffan så tillgodoser rasen hela familjens behov, att leka och umgås med sin familj är det som gör den lycklig.