tassalva på hylsa

Tassalva på hylsa

Liksom människor blir torr om fötterna så kan hundar bli torra om sina tassar, vilket bidrar till sprickor och ömhet. Har du dessutom en hund som är aktiv utomhus i till exempel drag- eller spårarbete behöver du ta hand om tassarna på din hund ordentligt. Att hitta en bra tassalva som är smidig att applicera är en utmaning. Nu finns det en ny ekologisk tassalva på hylsa som underlättar applicering.

Ung tjej skapar smidig tassalva

Anna Lindberg, ursprungligen från Dalarna, var bara 18 år och gick sista året på gymnasiet i värmländska Forshaga när hon deltog i tävlingen UF, Ung Företagare. Annas erfarenhet av hundar gjorde att hon ville skapa en produkt som var både ekologisk och lättanvänd för aktiva hundägare och torra hundtassar. Succén var given och vid UF-mässan den 15 mars 2017 i Kristinehamn utsågs Annas produkt till årets vara i Värmland, och hon tävlade i SM i Stockholm i maj samma år.

Bakgrunden till salvans uppkomst

Annas långa erfarenhet av arbetande hundar, främst i drag, samt hennes gymnasieutbildning i djurhantering, gav henne en god utgångspunkt när hon vill skapa sin produkt. Hon ville att den skulle vara ofarlig eftersom hundar ofta slickar på sina tassar och Ingen annan tassalva som Anna hittat på marknaden var ekologisk eller utan kemiska tillsatser. Dessutom var alla salvor i förpackningar som krävde fingerapplicering vilket gör det kladdigt och svårt när man är ute och jobbar med hunden.

Salva som är bra för hund och ägare

När Anna väl kom på idén med sin salva och att hon skulle ha den i en hylsa banade det väg för succé. Det blev en salva som är smidig att ta med i jackfickan och som snabbt kan appliceras utan att ägaren blir kladdig vilket är en stor fördel. Hur ofta du måste applicera är helt individuellt, precis som det varierar hur ofta vi människor måste smörja våra händer. Salvan skyddar emot vägsalt på vintern och ett annat bra tips är att även applicera salvan mellan trampdynorna för det förebygger att snö och is fastnar där och gör ont. Det här är en salva som är bra för både hund och ägare.