labrador retriver

Tips till hundägare

Vinter och kyla inbjuder till friska promenader och vackra vyer. För att du och din hund ska få njuta av detta utan bekymmer finns det några saker att tänka på som vi tänkte ta upp i denna text. Håll er friska och krya hela vintern med dessa små enkla tips.

Håll hunden varm

Det viktigaste när det är vinter och kallt är givetvis att både du och hunden ska vara varma och inte frysa. Stora hundar med mycket päls har naturligt ett bättre skydd mot kyla men även de kan behöva lite extra värme om det är riktigt kallt. Små hundar är betydligt känsligare och behöver kläder även när det inte är massor av minusgrader.

Finns många varianter idag

Idag finns så gott om val av kläder till hundar att man kan hitta nästan exakt det man vill ha. Vissa hundar gillar inte att bära kläder så då kan man försöka hitta ett hundtäcke som blir enklare då man oftast bara drar det över huvudet och spänner fast under magen. Ett tips om hunden inte gillar att ha kläder eller täcke är att stegvis försöka vänja hunden för att det ska bli enklare.

Riktigt kalla dagar

när temperaturen kryper ner under 20 minusgrader är det klokaste att vara inne till stor del. Varken människa eller hund är rustad för att vara ute länge i så låga temperaturer. Givetvis måste hunden rastas men spara de långa promenaderna till en dag när det inte är riktigt lika kallt. Mys och värm er ordentligt när ni kommer in från era promenader!